Προέλευση: Λίμνη Πλαστήρα, Μουζάκι
Σεφ:Καίτη Τσιαπάρα

Tags:

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ρίγανη
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2 κιλό πελτές ντομάτας
  • (την αραιώνουμε σε 3-4 ποτήρια νερό)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ μαγειρεύουμε για τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ με το νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
Ρίχνουμε τους τηγανισμένους κεφτέδες ζεστούς στη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το λάδι από το τηγάνι και τους αφήνουμε να βράσουν για 10’ περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή χωριάτικες χυλοπίτες.

Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η κ. Καίτη Τσιαπάρα από το Μουζάκι.

Παρόμοιες Συνταγές

  • Χάχλες με λουκάνικο, λιαστή ντομάτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης

  • Σφουγγάτο Μυτιλήνης με κολοκυθάκια και μυρωδικά

  • Τάρτα σοκολάτας με σαντιγί μαστίχας και φρούτα του δάσους

  • Κουνέλι στιφάδο με δαμάσκηνα

  • Μους γαλοπούλας σε αμπελόφυλλα με γέμιση και σάλτσα ροδιού

  • Τα κρασιά της γιορτής

  • Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

  • Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και Κατίκι Δομοκού

  • Ελληνικό Πρωινό

  • Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

0
Shares