Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

Υλικά:

  • 200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι από αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Μία κούπα σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ντοματίνια, αμύγδαλο φιλέ και σύκα για το σερβίρισμα

Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε µε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζετε µε το υπόλοιπο αλεύρι µέχρι να έχετε ένα παχύρευστο µίγµα. Κατόπιν, ανακατεύετε µε κουτάλι την τριµµένη γραβιέρα και τα σύκα. Τοποθετείτε σε φόρµα για κέικ και ψήνετε στους 160οC για 40 λεπτά. Μόλις ετοιµαστεί αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορµάρετε και γαρνίρετε µε τριµµένη γραβιέρα, αµύγδαλο φιλέ, φρέσκα σύκα και ντοµατίνια.

 

Περισσότερες συνταγές εµπνευσµένες από τα ελληνικά προϊόντα, την παράδοση και τους σεφ του «Ελληνικού Πρωινού»: www.greekbreakfast.gr

Παρόμοιες Συνταγές

  • Χάχλες με λουκάνικο, λιαστή ντομάτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης

  • Σφουγγάτο Μυτιλήνης με κολοκυθάκια και μυρωδικά

  • Τάρτα σοκολάτας με σαντιγί μαστίχας και φρούτα του δάσους

  • Κουνέλι στιφάδο με δαμάσκηνα

  • Μους γαλοπούλας σε αμπελόφυλλα με γέμιση και σάλτσα ροδιού

  • Τα κρασιά της γιορτής

  • Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

  • Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και Κατίκι Δομοκού

  • Ελληνικό Πρωινό

  • Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

0
Shares