Προέλευση: Λίμνη Πλαστήρα
Σεφ:Κική Σταμούλη

Tags:

Κουνέλι στιφάδο με δαμάσκηνα

Υλικά:

  • Υλικά (για 5 άτομα):
  • 1 κουνέλι
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 20 δαμάσκηνα
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σάλτσα ντομάτας

Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κουνέλι με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και νερό. 
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. 
Πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι.

Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η κ. Κική Σταμούλη 
από την ταβέρνα «Κεραμαριό».

 

Παρόμοιες Συνταγές

  • Χάχλες με λουκάνικο, λιαστή ντομάτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης

  • Σφουγγάτο Μυτιλήνης με κολοκυθάκια και μυρωδικά

  • Τάρτα σοκολάτας με σαντιγί μαστίχας και φρούτα του δάσους

  • Κουνέλι στιφάδο με δαμάσκηνα

  • Μους γαλοπούλας σε αμπελόφυλλα με γέμιση και σάλτσα ροδιού

  • Τα κρασιά της γιορτής

  • Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

  • Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και Κατίκι Δομοκού

  • Ελληνικό Πρωινό

  • Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

0
Shares