Σεφ:Στράτος Ιωσηφέλλης

Tags:

Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και Κατίκι Δομοκού

Υλικά:

  • 200 γρ. ρόκα
  • 200 γρ. μαρούλι γαλλικό
  • 100 γρ. σπόρια από ρόδι
  • 1-2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 30 γρ. καρέ αγγούρι
  • 100 γρ. Κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 30 γρ. οξύμελο
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • Aλάτι και πιπέρι

Κόβουμε σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια σε μικρές φέτες ή σε φιλέτα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το οξύμελο  και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλατοπίπερο.

Παρόμοιες Συνταγές

  • Χάχλες με λουκάνικο, λιαστή ντομάτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης

  • Σφουγγάτο Μυτιλήνης με κολοκυθάκια και μυρωδικά

  • Τάρτα σοκολάτας με σαντιγί μαστίχας και φρούτα του δάσους

  • Κουνέλι στιφάδο με δαμάσκηνα

  • Μους γαλοπούλας σε αμπελόφυλλα με γέμιση και σάλτσα ροδιού

  • Τα κρασιά της γιορτής

  • Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

  • Σαλάτα με ρόδι, καρύδια και Κατίκι Δομοκού

  • Ελληνικό Πρωινό

  • Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

0
Shares